Sensibilització

Fem pedagogia i eduquem en temes d’economia circular. Ho fem tant a través de tallers propis com de tallers a mida sobre temàtica consum conscient i responsable, reducció d’envasos d’un sol ús, sostenibilitat i cures, dinamització del comerç, comunicació, etc.

Consum conscient

R que R, teatre per la reducció de residus

Embolcalls amb cera d'abelles

Creació d'instruments amb residus

Eco-espectacle en família

Casiotones

1-  Menstruació conscient i sostenible

Un taller per conèixer les opcions actuals d’higiene menstrual d’un sol ús, quins materials utilitzen per a la seva fabricació i com ens afecta a nosaltres i al planeta.

Descobrirem quines alternatives reutilitzables, ecològiques i sostenibles tenim al nostre abast i com aquestes ens ajuden a reduir residus alhora que estalviem en productes d’higiene menstrual d’un sol ús. Aprendrem què és i quines fases té el cicle menstrual per contribuir a l’autoconeixença i per viure una menstruació en positiu. També farem el nostre diagrama lunar!

Possibilitat de fer-ho amb grups mixtes o no mixtes.

 

Què ens emportem del taller?

El més important que ens emportem és l’estona que ens hem dedicat a connectar amb nosaltres mateixes. Dedicar un temps a escoltar-te i conèixer-te millor és un regal que, a partir d’aquest moment, anirà amb tu.

També oferim una plantilla perquè cada persona es pugui fer el seu diagrama lunar i un catàleg amb alternatives reutilitzables d’higiene menstrual.

 

DURADA: 2 hores

#MenstruacióConscient

2-  Consum conscient

Un taller on, a través de petits jocs, experiments i reflexions aprendrem com l’inconscient té un paper molt important a l’hora de prendre decisions de compra. També desvetllarem diferents

tècniques que utilitzen les marques i els establiments per orientar les nostres compres.

Parlarem sobre com el consum té un paper clau en la construcció del nostre entorn i de com ens relacionem les persones. Descobrirem de què parlem si parlem d’economia circular i quin impacte té al meu entorn.

 

Què ens emportem del taller?

Aquest taller ens permet conèixer millor com som com a consumidores i saber de quina manera la publicitat ens pot condicionar.

També obrirem la ment a d’altres maneres d’entendre l’economia i el comerç a partir d’analitzar marques o projectes empresarials que funcionen sota lògiques que salvaguarden el planeta, contribueixen a la justícia

social i milloren l’economia local.

 

DURADA: 2 hores

#ConsumConscient

3-  R que R, teatre per la reducció de residus

La Reme està desbordada: ha perdut la fórmula per poder ser més sostenible! Sap que eren 6 R però no recorda quines. Això no ho pot fer ella sola i necessita l’ajuda de dos col·laboradors, el Plàstic i el Comodí, i de tot el públic. Aconseguiran entre totes trobar les R de la sostenibilitat?

Espectacle familiar on aproparem, de forma distesa i divertida, les claus per ser més sostenibles a casa i a l’escola explicant les 6 R de forma práctica.

Per complementar l’espectacle, disposem d’uns dossiers d’activitats per treballar a les aules, adaptats per cicle inicial i mitjà (6, 7 I 8 anys) i cicle mitjà i superior (9, 10 i 11 anys).

 

DURADA: 45 minuts

#Sostenibilitat

4-  Embolcalls amb cera d’abelles

Un taller apte per a tota la família perquè pugueu aprendre a fer-vos els vostres propis embolcalls amb cera d’abelles. Amb ells podreu embolicar tot el que vulgueu sense contaminar els aliments. Els podreu netejar de manera ràpida i senzilla amb aigua freda i una miqueta de sabó sense alcohol i reutilitzar-lo fins a 12 mesos. És el substitut ecològic del film o el paper d’alumini.

 

DURADA: 2 hores

#EnvasosReutilitzables

5-  Creació d’instruments amb residus

La brossa pot ser un bon lloc on trobar materials per construir els nostres instruments i també ens permet reflexionar sobre quin tipus de residus hi trobem. Taller apte per tota la família on construïm instruments variats amb residus com ampolles d’aigua, llaunes de conserves o tubs de cartó. Tambors de totes mides i colors, panderetes, maraques, triangles, tubs musicals i flautes de pa.

Es pot relacionar amb els concerts de Tecno-Tubs i Casiotones que expliquem a continuació.

 

DURADA: 2 hores

#CreativitatAmbReciclatge

6-  Eco-espectacles en família

Tecnotubs

Un espectacle itinerant carregat d’intencions. Un original grup de percussió porta el seu ritme festiu al carrer. Són ben peculiars. Els seus instruments són reciclats i els han construït amb canonades, pots i bidons de plàstic. Fan música, sí, però també lluiten contra els residus i volen conscienciar de la importància del reciclatge.

 

DURADA: 2 hores

#BatukadaReciclada

7-  Casiotones

Un viatge musical de caràcter retro a la màgia dels vuitanta amb els mítics teclats Casio, interpretant grans clàssics del tecno-pop alternatiu. Veniu amb tota la família a ballar les versions més mogudes dels èxits actuals i d’abans.

 

DURADA: 2 hores

#ConcertVintageReciclat

Si t’interessa algun dels nostres tallers posa’t en contacte amb nosaltres!

cristrina@elfarcooperatiu.cat
617 791 270
c. de la Unió, 10 1r 43001 Tarragona

Avís legal, política de privacitat i de cookies
El Far Cooperatiu | 2022 | Feta amb amor per Júlia Larrosa